زنده باد ارییایی نژاد . به هر زبان و به هر گویش همه پسر عمو هستیم
من قبلا جایی خونده بودم که قوم کادوسیان (که تالشی بودن) جزعی از گروه مادها بودند و زبان تالشی همان زبان مادها بوده
یه سوالی داشتم وقتی جدول تطابق زبانها رو خوندم یه شباهتهایی با زبانی که تو قزوین صحبت میکنن دیدم مخصوصا روستاهایی مث ابراهیم اباد و شهرک زیاران و خود زبانی هم که قزوینی ها صحبت میکنن یه شباهتهایی با جدول بالا داره. منشا زبانی که در استان قزوین صحبت مکینن چی هست؟
زبان رایج مردم شهر قزوین فارسی با لهجه خاص قزوینی میباشد. در سفرنامه ادوارد براون به نام “یک سال در میان ایرانیان”(۱۸۸۷-۱۸۸۸) زبان غالب مردم قزوین نیز فارسی ذکر شدهاست.
مردم قدیمی قزوین به فارسی با لهجه و گویش ویژه قزوینی سخن میگویند که مبنی بر گشایشهگرایی در انتهای الفاظ است و به فارسی نوشتاری نزدیک است. در واقع گویش مردم این شهر گونهای از پارسی اصیل و باستانی ایران است و معمولاً بدون شکستن الفاظ. گویش اصلی مردم شهر قزوین فارسی با لهجه مخصوص قزوینی است اما گویش بسیاری از روستاهای قزوین ترکی ، تاتی و کردی است.
درود …. منطقه الموت قزوین در شمال استان و تاکستان در جنوب استان و زیاران در شرق استان قزوین به زبان تاتی سخن می گویند …… لهجه کنونی مردم مرکز شهر قزوین به احتمال تغییر یافته زبان تاتی قزوین است …. چون شمال استان تاتی سخن می گیود …. جنوب استان هم تاتی سخن می گوید …. پس سالهایی نه چندان دور مرکز شهر نیز تاتی سخن می گفته که تغییر شکل داده و لغات فارسی امروزی بیشتر به آن اضافه شده ….. اشتراکات تمامی زبانها مشخص است ….. تالشی – تاتی = مناطق مختلف – گیلکی – کردی – لری و …
تطبیق لغات تالشی – تاتی قزوین – گویش قزوین ..
درود بر شما بین مناطق کرد نشین و لر نشین مردمی زندگی می کنند که به گویشی بنام لکی صحبت می کنند که بسیار از تالش دور می باشد جالب است که به حد بسیار زیادی کلماتی که اورده شده با معادل همین کلمات در این مناطق مشابه می باشد(کوهدشت .نور اباد.هرسین. الشتر و قسمتهایی از ایلام و خرم اباد و کرمانشاه) بنظرم دلیل مناسبی بر نژاد. ریشه مشترک مردمان ایران زمین دارد
درود
تو جدول مقایسه ی واژگان یه اشتباهی دیدم
ما به درب پرچین به تالشی رضوانشهر میگیم بلت
Balet
سپاس
درود وسپاس
باتوجه به جدول تطبیق مراغی ها در الموت هم ب زبان تاتی صحبت می کنند که البته با کمی تغییر که احتمالامرور زمان سبب آن بوده است شکوری
سلام . تو منطقه آذربایجان نزدیک تبریز هم روستاهایی وجود داره که هنوز تاتی صحبت میکنن مثل هرزند قدیم . میتونین تو تحقیقاتون به اونا هم بپردازین . واژه هایی که از کلور آوردین هم کامل درست بود فقط یه چنتاییش در حال ازبین رفتنه که حالت فارسی به خودش گرفته . بازم ممنون مطلب جالبی بود .
با سلام ،در جدولی که آوردید، چند واژه به مازندرانی یا"گلکی خودمون" نزدیکه ،سیب در مازندرانی سه(se)،گفته میشه ،عین تلفظ عدد سه در فارسی است، وبه اکنون "اسا"esaگفته میشه،ودر مازندران به گریه برمه (berme)گفته میشه ،عین تلفظ گریه در فارسیست، به برادر، برار "berar"گفته میشه، وبه شب شو (sho)گفته میشه ،کلمه ی سیب در مازندرانی به رضوانشهر وآستارا نزدیک است ،واژه ی برادر به رضوانشهر وکلوانی نزدیکه ، و واژه ی اسا به کلوانی نزدیکه ،ما واژههای مشترک زیادی با تالش وگیلک وکردی ولری وتات داریم وقتی به مازنی حرف می زنیم کردهای سنندج کاملا می فهمند بارها برام پیش اومده وخیلی جای تعجب داشت.
بابررسی زبان های تالشی واوستایی ومقایسه زبان امروزی مردم بلوچ برام باور این حقیقت که اقوام واجدادمردم من همان پارت های اشکانی بودن که در زمان کورش با کرانه ساحلی دریای کاسپین یاخزر مهاجرت وپس از قرن ها به جنوب وشرق بنا به دلایل گوناگون ودر طی دوره های متفاوت آسان تر شد
شاید کادوسیان که گروه چهارم ایرانیان بودند در سواحل خزر واز سرنوشتشان اثری نیست همان گودرزیا باشد که در دامنه تفتان ودرکتیبه داریوش از آن نام برده شده است
سپاس از مطالب مفید وارزندتون
زنده باد سرزمین ایران وایرانی
سلام جملات و کلمات بالا که به زبان تالشی نوشته شده مثل کلمات زبان بلوچی هست خیلی جالبه
و هم ریشه بودن زبان های شمال غربی (حکومت ماد) (تاتی،بلوچی،گیلکی،کردی و تالشی) رو ثابت می کنه
من موندم! این تالشی با زبان کوردی چه فرقی داره؟ تالشی ۸۰٪ کوردی همین الانه! یا زبان سناس نیستی یا …
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA. + 6 = دوازده
کليه حقوق اين سايت متعلق به تمدن ما بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.